Page 85 - Sivas Millî Eğitim Müdürlüğü
P. 85
Sivas Millî Eğitim Müdürlüğüivas Millî Eğitim Müdürlüğü
S
Kek Yapımı
Malzemeler
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Kreması için:
1 paket vanilya
200 gram oda sıcaklığında tereyağı
4 yemek kaşığı süt
1 su bardağı pudra şekeri
Yapılışı
Çocuğunuzla birlikte 2 yumurtayı 1 su bardağı toz şekerle çırpın. Ardından üzerine
sırasıyla 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı, yarım çay bardağı sıvı yağ ve 1 çay bardağı süt ilave
ederek çırpma işlemine devam edin. Üzerine 2 su bardağı un, 2 yemek kaşığı kakao, 1 paket
vanilya ve kabartma tozu ilave ederek spatula yardımıyla güzelce karıştırın. Hazırladığınız harcı
mini kek kalıplarına pay edin ve daha önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika
kadar pişirin.
Kreması için 200 gram oda sıcaklığında tereyağını bir kıvam alana kadar çırpın. Üzerine 4
yemek kaşığı süt, 1 paket vanilya ilave edip çırpmaya devam edin. Son olarak 1 su bardağı
pudra şekerini ekleyin ve bütünleşene kadar karıştırmaya devam edin. Soğuyan keklerinizin
üzerine hazırladığınız kremayı sıkın. Hazırladığınız kekleri meyve ve pasta süsleri yardımıyla
aile bireylerinizle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
-85-
-85-